Techniek

Bij AD Hosting denken wij na over de techniek achter onze diensten en hoe wij dit kunnen verbeteren.

De ontwikkelingen op technisch vlak staan niet stil, elke dag komen er nieuwe uitdagingen bij en worden oudere uitdagingen ineens weer actueel. Achter de schermen zijn we elke dag bezig om de veiligheid te optimaliseren en te zorgen dat ons netwerk bereikbaar is en blijft.

Apparatuur

Onze apparatuur is ondergebracht in een datacenter met hoge standaardeisen op het gebied van veiligheid, koeling en service. Dit geldt zowel voor de apparatuur als voor het daadwerkelijke gebouw.

Ons platform is voorzien van de nieuwste apparatuur en gebruikt natuurlijk besturingssystemen die volledig up-to-date zijn. Wij zijn in de loop van de jaren overtuigd dat virtualisatie de toekomst heeft, gezien de vele voordelen die dit biedt vergeleken met fysieke servers.

Veiligheid

De criminaliteit heeft zich deels verplaatst naar het internet, bijna iedereen maakt dagelijks gebruik van het internet en regelt van alles via het internet. Phishing mails, SPAM, hackpogingen en ransomware zijn onderwerpen van elke dag. Inmiddels zijn er meerdere systemen die de veiligheid van gebruikers vergroten, bij AD Hosting proberen we de problemen voor te zijn. Wij monitoren ons netwerk 24/7 en 365 dagen per jaar, zodra zich een probleem voordoet zijn wij al bezig om het op te lossen.

Netwerk

Het is essentieel dat ons netwerk met een snelle en stabiele verbinding is aangesloten op het internet. Dit zorgt ervoor dat de diensten die bij ons worden afgenomen bereikbaar zijn op het internet zonder onderbrekingen.

Upstream

Een upstream is een verbinding naar het internet. Iedere hostingpartij, ISP etc. maakt gebruik van één of meerdere upstreams om hun netwerk met het internet te verbinden.
Ons netwerk is nu via een zevental upstreams verbonden met het internet, dit gaan wij in de nabije toekomst uitbreiden.
Een upstream naar het internet is een dure aangelegenheid, daardoor kiezen de meeste hostingpartijen ervoor om gebruik te maken van alleen één of twee upstreams.
Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een enkele upstream en er ontstaat een storing bij deze upstream zal het hele netwerk niet meer bereikbaar zijn, daarom hebben wij ervoor gekozen een groot aantal upstreams bij verschillende partijen af te nemen zodat ons netwerk altijd bereikbaar is op het internet.

Netwerk apparatuur

Naast het belang van upstreams speelt de netwerk apparatuur ook een zeer belangrijke rol voor de bereikbaarheid van het netwerk.
Dit is de reden dat wij alle netwerk apparatuur dubbel hebben uitgevoerd(redundant), mocht één van de onderdelen uitvallen wordt het automatisch overgenomen door het tweede exemplaar.

Netwerk beveiliging

Vandaag de dag is de beveiliging van het netwerk zeer belangrijk.
Aanvallen naar servers komen steeds vaker voor en wij slaan het grootste deel van deze aanvallen af op netwerk niveau.
Naast IPS (Intrusion Prevention System) hardware maken wij ook gebruik van zelf gemaakte software die door middel van het herkennen van algoritmische patronen aanvallen afwendt.
Daarnaast maken wij gebruik de DDoS NaWas om binnenkomende DDoS aanvallen om te leiden en te filteren.

Laat een specialist mij terugbellen

Op zoek naar vrijblijvend advies op maat.

Bel mij voor advies

Ik weet wat ik wil

Ik wil graag een offerte aanvragen.

Offerte opvragen
Copyright © 2018 AD Hosting BV