Nieuwsbrief - Inloggen op AD Hosting, Malware info en Privacy Protect

Allereerst willen wij alle klanten bedanken voor de hartverwarmende reacties die wij hebben mogen ontvangen naar aanleiding van het overlijden van Sylvan.
Onze collega Sylvan is op 8 juni plotseling overleden: support medewerker, designer, problem solver, klantenbinder, grapjas ... en nog veel meer. Vele klanten kenden hem van de telefoongesprekken of mailcontact. Hij wordt door hun en ons gemist.

Te meer door alle fijne reacties voelen wij ons gesterkt om de wijze waarop wij werken bij AD Hosting voort te zetten: met grote aandacht voor service en kwaliteit.

In deze nieuwsbrief leest u over onze 'oude' hardware, info over malware, privacy protect voor diverse domeinnaamextensies en een belangrijke komende wijziging qua inloggen op onze website.
Kortom weer een aantal interessante onderwerpen.

In deze uitgave:

Lees dit item op: adhosting.nl/Nieuws/265

Hergebruik oude hardware

AD Hosting vervangt hardware met grote regelmaat en dit betekent dat wij ongebruikte servers en netwerk apparaten hebben. Deze apparaten zijn nog prima voor gebruik maar voldoen niet meer aan de eisen die wij stellen aan onze hardware.
Ook testen wij met regelmaat hardware om te kijken of wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Veel van deze geteste apparatuur haalt het niet om in ons netwerk te worden opgenomen en blijft dus over.

Al deze apparaten kunnen nog in bedrijf genomen worden en werken allemaal nog. Zonde om deze weg te gooien.
Om deze apparatuur een tweede kans te geven, hebben wij deze gedoneerd aan het ID college te Zoetermeer. Zij verzorgen de opleidingen op mbo-niveau voor systeembeheerder, netwerkbeheer, applicatiebeheer en media. Voor deze opleidingen hebben zij hardware nodig en zo konden wij hun van dienst zijn.

Lees dit item op: adhosting.nl/Nieuws/266

Ransomware en andere malware

Ransomware/ Malware - wat is het en hoe bescherm je jezelf?
De laatste tijd wordt er veel gesproken over ransomware en malware in de media. Begin juli lag zelfs een deel van de Rotterdamse haven stil wegens ransomware.
Wat doet ransomware: dit zorgt ervoor dat uw computer en of bestanden gelockt of versleuteld worden. Om deze blokkade of de versleuteling ongedaan te maken dient u dan de makers van deze ransomware te betalen, dit gaat meestal via bitcoins of een andere e-valuta.

Echter een betaling is geen garantie dat u weer bij uw computer kan, of dat uw bestanden weer bereikbaar zijn. Het advies is dan ook om geen betaling te doen (zie b.v. rtlnieuws.nl en computeridee.nl).

Wat kunt u zelf doen om ransomware en malware op uw systemen te voorkomen?
Maak ten eerste gebruik van diverse beveiligingssoftware, bij voorkeur: een virusscanner, malwareblocker, anti-spam filter èn een goede firewall. Zo kunt u al een deel van deze kwaadaardige software buiten de deur houden.

Ransomware / malware wordt meestal verspreid via email of websites, dus daarvoor de volgende tips:

  • Open geen verdachte e-mails (denk hierbij aan mails van zogenaamd uw bank, creditcardmaatschappij, paypal, maar ook grote providers zoals KPN). Mocht u twijfelen kunt altijd even de klantenservice bellen van het betreffende bedrijf.
  • Open geen verdachte weblinks, houdt uw cursor altijd even boven de link, gaat deze link naar een vreemd adres, klikt u dan niet op de link. Kijk goed, want soms lijkt het net een goed adres.
  • Klik niet op verdachte banners
  • Installeer geen verdachte software, of software waarvan u de bron niet kent.
Daarnaast zijn USB-sticks ook nog steeds een bron van ellende.

Tip: wist u dat ons Premium Spam Filter nagenoeg alle malware al tegenhoudt? Naast natuurlijk alle spam berichten. Meer informatie vind u op onze website: adhosting.nl/Producten/Premium-Spam-Filter

Lees dit item op: adhosting.nl/Nieuws/267

Inloggen op AD Hosting website

Op de achtergrond is het technische team druk bezig om een aantal veranderingen door te voeren, die in de toekomst de kwaliteit en veiligheid van onze dienstverlening zullen verbeteren.
Om deze veranderingen door te kunnen voeren is het in de toekomst niet meer mogelijk om met uw DirectAdmin login in te loggen op onze eigen website www.adhosting.nl. Hiervoor zult u de gebruikersnaam en wachtwoord van uw klantkaart moeten gebruiken, oftewel: de hoofdlogin.

Deze hoofdlogin is al vele jaren geleden al ingevoerd. De gebruikersnaam is uw e-mailadres met daarnaast een apart wachtwoord. Bent u klant van AD Hosting van voor die tijd, dan kan dit nieuw voor u zijn.

Deze inlog instellen kunt u doen via "Uw gegevens" na inloggen op www.adhosting.nl/Login. Op die pagina kunt u nu al de toegang met de DirectAdmin inlog uitschakelen, op zich wel zo verstandig. Indien het inloggen of instellen niet lukt, laat het ons weten.

De reden van deze wijziging is hoofdzakelijk veiligheid. Via onze website kunt u steeds meer doen en het is niet verstandig wanneer er meerdere manieren zijn om in te loggen.

Waar moet ik zijn?
De verschillende omgevingen en inlog methoden kunnen verwarrend zijn. Daarom deze opsomming:

  • AD Hosting - www.adhosting.nl - Administratief: voor het wijzigen van bestaande producten en nieuwe aanvragen.
  • DirectAdmin - /config - Technisch: voor het instellen van uw account zoals e-mail accounts of eenvoudig installeren/upgraden van Wordpress, Joomla, Drupal etc.
  • Webmail - /webmail - Email: voor het online benaderen van uw berichten (let op, inloggen met het e-mail adres waarvan u de berichten wilt inzien)

Lees dit item op: adhosting.nl/Nieuws/268

Privacy Protect uw gegevens

Sinds kort is het bij AD Hosting mogelijk om domeinnamen met diverse extensies te voorzien van een zogenaamd privacy protect. Deze functie zorgt ervoor dat de eigenaar van een domein niet zichtbaar is op internet. Dit is namelijk makkelijk te achterhalen via de WhoIs dienst van een extensie.

Wij bieden deze service momenteel aan voor de volgende extensies: .nl - .amsterdam - .biz - .cc - .com - .events - .expert - .frl - .help - .info - .management - .me - .mobi - .net - .online - .org - .support - .today - .tv - .website - .world .
Mocht u specifieke wensen hebben voor een andere extensie, dan kunnen wij dit vaak ook voor u activeren.
Ook kunt u deze functie aanzetten voor uw reeds geregistreerde domeinen, dit kunt u doen via ons klantenpaneel, te bereiken via www.adhosting.nl/Login

De kosten voor deze functie zijn € 6,- per jaar, per domein, exclusief BTW.

Belangrijk op te weten: uw domeinnaam staat officieel dan wel niet op uw naam, aangezien u een contract heeft met ons bent en blijft u ten aller tijde de eigenaar van uw domeinnaam.

Lees dit item op: adhosting.nl/Nieuws/269