Nieuws Artikel - 2 feb 2018 - AD Hosting

Versleutelde verbindingen voor extra beveiliging

Versleutelde verbindingen voor extra beveiliging

Door het toenemende gebruik van o.a. openbare WiFi netwerken wordt de kans steeds groter dat uw gegevens in verkeerde handen vallen. AD Hosting helpt mee om dit tot een minimum te beperken. Vanaf 6 februari is het mogelijk om diverse verbindingen voortaan versleuteld op te zetten.

Belangrijk om te onthouden is dat de versleutelde verbinding altijd over het adres van de server gaat. Wij zorgen ervoor dat op het serveradres altijd een geldig certificaat staat ter validatie.

De onderstaande verbindingen zijn met versleuteling mogelijk. Voor details verwijzen wij u graag naar onze F.A.Q. pagina waar alle instellingen staan.


DirectAdmin - Het 'technische' control panel is alleen nog maar versleuteld te benaderen. Oude links naar het panel, waarin uw domeinnaam wordt gebruikt, gaan automatisch naar het serveradres met https ervoor.
De werking en mogelijkheden blijven verder natuurlijk exact hetzelfde.


E-mail - Om mail op te halen of versturen kan een versleutelde verbinding gebruikt worden zodat derden uw inlog niet kunnen afluisteren. Dit wordt niet afgedwongen zodat uw huidige instellingen blijven werken. Het is wel aan te raden om deze aan te passen zodat u een versleutelde verbinding hebt naar de server. Let op dat dit niet end-to-end encryptie is, zoals bijvoorbeeld PGP, dus uw mail-bericht gaat onversleuteld over internet naar de ontvanger.

Beschikbare instellingen:
VersleuteldTypePOP3 poortIMAP poortSMTP poort
NietGeen11014325 of 587
Wel (expliciet)STLS / STARTTLS11014325 of 587
Wel (impliciet)SSL / TLS995993465
Expliciet = connectie wordt niet-versleuteld opgezet en gaat pas na STARTTLS versleuteld verder
Impliciet = connectie wordt direct versleuteld opgezet

Wanneer u een account toevoegt aan Outlook kies dan altijd voor "handmatig instellen" onder "geavanceerde opties" in het eerste scherm waar u uw e-mailadres moet invoeren. Doet u dit niet, dan zal Outlook uw domeinnaam gebruiken als serveradres en u herhaaldelijk informeren dat het certificaat niet klopt. Uiteraard kunt u de servers na aanmaken alsnog wijzigen mocht u toch hierop uitkomen.

Wilt u dat AD Hosting dit voor u instelt, dan kunnen wij dat doen voor een eenmalig bedrag van € 17,50 per mailbox*


Webmail - Veel mensen werken via webmail, maar via een onbeveiligde verbinding kunnen derden vrij makkelijk een inlog afluisteren. Het is dus belangrijk om hier versleuteling toe te passen.
Door via het serveradres naar uw webmail te gaan, kunt u gebruik maken van https versleuteling.

Wist u dat het altijd al mogelijk was om webmail via https te gebruiken wanneer u zelf een SSL certificaat op uw website heeft? In dat geval kunt u uw eigen domeinnaam gebruiken om naar webmail te gaan. Wel zo makkelijk en eenvoudig.


FTP - Hoewel het minder noodzakelijk is kunt u ook een versleutelde FTP verbinding opzetten. Op uw kantoor of thuis zullen zelden luistervinken zitten. Daarentegen zijn er wel diverse FTP programma's (clients) die standaard de verbinding willen versleutelen, zoals Filezilla. Deze geven dan een waarschuwing, foutmelding of de verbinding loopt vast.
Door een FTP Secure verbinding (FTPS) op te zetten naar het serveradres krijgt het programma een geldig certificaat en klopt alles weer. Filezilla zal dan nog eenmalig vragen om een handmatige controle van het certificaat, welke u op 'niet meer vragen' kunt zetten.
Welk FTP programma u ook gebruikt, met (expliciet) FTPS kunt u de volledige verbinding versleutelen.

Weet u het serveradres niet? Neem dan even contact met ons op, wij helpen u graag.


HTTPS - Een versleutelde verbinding voor de webbezoekers van uw eigen website. Omdat dit uw domeinnaam is, bent u zelf verantwoordelijk voor een SSL certificaat. Hiermee wordt uw website versleuteld via https wat prettig is voor uw webbezoekers maar zelfs verplicht wanneer u gegevens laat invoeren zoals op een webshop maar ook al bij een contact formulier. Een extra voordeel is dat een website met https hoger uitkomt in Google en dus beter gevonden wordt.

Vanaf € 9,95 per jaar regelen en installeren wij voor uw een certificaat en zorgen we voor een jaarlijkse vernieuwing. Vraag deze aan, na inloggen op onze website. Er zijn verschillende certificaten, van domein-validatie, bedrijfs-validatie tot extended validatie met de groene balk. Alle informatie vindt u op onze SSL certificaten pagina.Nieuws overzicht
Copyright © 2018 AD Hosting BV