Nieuws Artikel - 12 jul 2017 - AD Hosting

Waarschuwing voor spookfacturen NL Domein Host

Waarschuwing voor spookfacturen NL Domein Host

Iedereen die een .nl domeinnaam heeft, en waarschijnlijk bij de KvK ingeschreven is, kunnen onderstaande mail ontvangen. Dit is een spookfactuur en zeker niet afkomstig van een gerenommeerd hosting bedrijf zoals AD Hosting.
Deze mail is afkomstig van kwaadwillende derden die proberen u te laten betalen voor niets. Het lijkt heel erg op een factuur, maar het is een soort opdracht aanvraag. Let ook op de vreemde bankrekening.

Maak in geen geval een betaling over naar deze mensen!
Dit is zeker niet afkomstig van de SIDN (Stichting Internet Domein Nederland).

Overige meldingen hierover vind u hier:
- https://www.fraudehelpdesk.nl/alerts/weer-spookfactuur-nl-domein-host/
- https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/item/spookfactuur-nl-domein-host/

Heeft u nog vragen of twijfelt u? Neem even contact op met onze supportafdeling, dit kan per telefoon of per email.

Wat is spookfactuur?
Een spookfactuur is een pdf-bestand welke ongevraagd wordt gestuurd. Het lijkt op een rekening, er staat zelfs overal "factuur", maar is in werkelijkheid een 'eventuele opdrachtverstrekking'. Door deze te betalen geeft u de opdracht en maakt u zichzelf verplicht om te betalen, dit kan dus later niet meer teruggedraaid worden. Men hoopt er dan ook op dat zo'n spookfactuur er ongemerkt tussendoor glipt en wordt betaald.
In de kleine lettertjes staat: 'Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging.'. Hierdoor is het helaas niet meer strafbaar. Maar het is natuurlijk totaal geen manier van netjes zakendoen.

Waarschuwing voor spookfacturen NL Domein Host


Nieuws overzicht
Copyright © 2018 AD Hosting BV