Nieuwsbrief - 5 mei 2017 - AD Hosting

Nieuws overzicht

Domeinkapers op de kust

In deze tijd is een goede domeinnaam een must! Dat denken domeinkapers ook, zij registreren domeinen waarvan ze denken dat deze in de toekomst gebruikt gaan worden. Ook registreren ze domeinnamen die erg lijken op populaire domeinnamen, denk hierbij aan spelfouten of een andere extensie.

Zij registreren ook domeinnamen die opgezegd zijn, omdat dit mogelijk een foutje was (door bv. een betaalachterstand bij de registrar).
Maar zij kijken ook naar de openbare gegevens bij de Kamer van Koophandel, waar alle nieuwe bedrijven ingeschreven worden.

Een paar tips op een rijtje:
  • Voordat u naar de KvK gaat, registreer eerst uw domeinnaam. Beter nog: registreer de meest voorkomende extensies ook. Denk hierbij aan .nl, .com, .be en .de en eventueel de .nu.
  • Laat uw domeinnaam niet verlopen. Bij AD hosting worden de domeinen automatisch verlengd dus als u bij ons klant bent geen zorgen op dat punt.
  • Zorg dat uw gegevens correct zijn bij de registratie, zet deze op naam van de eigenaar en niet op die van bijvoorbeeld een medewerker, u weet nooit hoe iets kan lopen in de toekomst.
De kosten die domeinkapers vragen kunnen exorbitant hoog zijn, honderden euro's zijn geen uitzondering voor een domeinnaam.
Voorkomen is in dit geval dus zeker beter dan genezen!

Tot slot nog een waarschuwing voor andere "kapers". Kwaadwillende bedrijven kunnen u bellen dat uw domeinnaam met andere extentie of iets andere schrijfwijze geregistreerd gaat worden, maar dat u eerste keus krijgt. Trap hier niet in! Het is een poging tot verkoop onder loze bedreiging. De kosten zijn hoog en altijd voor vele jaren vooraf te betalen. Het telefoongesprek wordt opgenomen, dus zeg nooit "ja". De domeinnaam kunt u, indien gewenst, bij ons tegen de normale tarieven en looptijd registreren. Twijfelt u? Neem dan direct contact met ons op.


Nieuws overzicht
Copyright © 2018 AD Hosting BV