Nieuws Artikel - 10 jun 2015 - AD Hosting

Nieuws overzicht

Waarschuwing voor phishingmails o.a. SIDN

Klanten die een .nl domeinnaam hebben bij AD Hosting BV, kunnen onderstaande mail ontvangen. Dit is een phishingmail, en zeker niet afkomstig van de SIDN (stichting Internet Domein Nederland).
Ook is deze mail niet afkomstig van AD Hosting BV. Deze mail is afkomstig van kwaadwillende derden die jacht maken op uw gegevens.

Wat moet u doen?
- Klik niet op de link in het bericht!
- Verwijder de email
- Maak melding van deze phishingmail bij fraudehelpdesk.nl

Twijfelt u?
Neem even contact op met onze supportafdeling, dit kan per telefoon of per email.

Wat is phishingmail?
Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website, om ze daar - nietsvermoedend - te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De fraudeur doet zich hierbij voor als een vertrouwde instantie, zoals een bank. De meeste vormen van phishing gebeuren via e-mail. De slachtoffers worden hierbij met een e-mail naar deze valse website gelokt. De mail bevat een link naar de (valse) website met het verzoek om zogenaamd "de inloggegevens te controleren".
Een variante vorm van phishing is spear phishing, waarbij de persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer) van het slachtoffer worden gebruikt om hem een gevoel van vertrouwen te geven.

Op dit moment zijn er aantal van dit soort mails in omloop, onder andere van Ziggo, SIDN, TransIP en Intrum Justitia.

Waarschuwing voor phishingmails o.a. SIDN


Nieuws overzicht
Copyright © 2018 AD Hosting BV